"Geniul omenesc nu va putea nicicând nascoci inventii mai desavârsite ca acelea create de natura, în care nu lipseste nimic si nimic nu-i de prisos. "

sâmbătă, 28 octombrie 2017

Un stol de flamingo aproape de Bucuresti

Acum cateva saptamani cativa membri SOR au gasit un stol de flamingo la Fundata.
Dupa cateva zile pasarile s-au mutat pe lacul Rodeanu (Glodeanu) - un lac cu apa sarata,  langa localitatea Jilavele din judetul Ialomita. Sapte juvenili de flamingo.

Au mai fost cateva observatii de flamingo in anii precedenti insa este prima oara cand sunt vazuti atat de aproape de Bucuresti (cam la 60 de Km).

Este cu siguranta cel mai important eveniment faunistic al anului 2017 pentru Bucuresti, un eveniment care a generat un exod al fotografilor si pasararilor catre lacul Rodeanu. Evenimentul a atras si atentia televiziunilor, flamingii au aparut la stiri.

Am ajuns si eu la flamingo desi nu-mi propusesem in mod special sa fac asta. Asa cum am mai scris si pe FB, cand flamingii sunt atat de aproape e cam greu sa-i eviti pentru ca se organizeaza iesiri, lumea se pune in miscare, suna telefoanele :
-Hai la flamingi !

Am fost acolo cu niste amici si i-am fotografiat. Pasarile mi s-au parut extrem de tolerante. Nu am avut lumina cea mai buna, nu am fost echipat cum trebuie dar sunt multumit de ce am scos.

Acum, cand public acest articol, au mai ramas doar 3 flamingi la Rodeanu. Nu se stie unde au plecat ceilalti 4.
Sa speram ca aceste aparitii se vor mai repeta si in anii urmatori.
Un comentariu:

  1. Sa speram ca ceilalti patru chiar au plecat.
    Frumoase pasari, dar ceva imi spune ca nu e un semn chiar bun aparitia asta a pasarilor flamingo intr-un loc unde nu-s traditionali.

    RăspundețiȘtergere